Hva er og hvordan få bedre conversion rate på din nettside

Del

Conversion rate er prosenten av besøkende på en nettside som fullfører en konvertering, som for eksempel å kjøpe et produkt, fylle ut et skjema eller melde seg på en nyhetsbrevlister. En høy conversion rate indikerer at mange av besøkende på nettsiden fullfører en konvertering, noe som kan være viktig for å øke inntektene eller å nå andre mål.

Det finnes mange måter å øke conversion rate på en nettside, her er noen av de mest effektive:

  1. Fokuser på brukeropplevelsen: En god brukeropplevelse kan bidra til å øke conversion rate, så det er viktig å sikre at nettsiden er enkel å navigere, har relevant innhold og at det er enkelt å fullføre en konvertering.
  2. Optimér landing pages: Landing pages er sidene som besøkende lander på når de kommer til nettsiden. Det er viktig å optimere disse sidene for å øke conversion rate, for eksempel ved å fokusere på klare og tydelige call-to-action-knapper og ved å fjerne distraksjoner som kan føre til at brukerne forlater siden.
  3. Bruk A/B-testing: A/B-testing er en metode for å sammenligne to ulike versjoner av en nettside for å se hvilken som gir best resultat. Dette kan være nyttig for å finne ut hvilke endringer som kan øke conversion rate.
  4. Tilby gode rabatter og tilbud: Mange brukere kan være mer tilbøyelige til å fullføre en konvertering hvis de får tilbud om rabatter eller andre fordeler.
  5. Fokuser på mobiloptimalisering: Mange brukere bruker mobilen til å surfe på nettet, så det er viktig å sikre at nettsiden fungerer godt og er enkel å bruke på mobilen.
  6. Bruk retargeting: Retargeting er en metode for å vise reklame til brukere som allerede har vært på nettsiden, men ikke fullført en konvertering. Dette kan bidra til å øke conversion rate ved å fange opp brukere som kanskje var nær å fullføre en konvertering, men forlot siden uten å fullføre den.

Meld deg inn i vårt nyhetsbrev

Se andre innlegg

Hvorfor skal jeg ha en nettside?

8 viktige grunner til at din bedrift trenger en nettside i den digitale tidsalderen Er du usikker på om din bedrift bør ha en nettside?

Hva er SERP? Tips og triks

SERP står for «Search Engine Results Page», og det er den siden du får opp når du søker etter noe på en søkemotor som Google.

Rull til toppen